Publicaties

Dubbel DVD Colleges Hermans en persoonlijk interview

Er is veel vraag naar de colleges van Hubert Hermans. Inmiddels is er een dubbel DVD beschikbaar.

Covertekst:

“Inspirerend”, “helder”, en “boordevol interessante informatie”, zo worden de colleges van Hermans vaak betiteld. Hier een diepteblik in zijn persoonlijke ervaringen die hebben geleid tot het ontwerpen van zijn Zelfkonfrontatiemethode en de internationaal gerenommeerde Dialogical Self Theory. In een interview met Ron van de Water vertelt hij over de achtergronden die hebben geleid tot het ontwerpen van de Zelfkonfrontatiemethode. Daarna geeft hij een college over deze methode, met onverwachte verbanden tussen uiteenlopende ontwikkelingen afgewisseld met illustrerende anekdotes en verhalen. In het tweede deel, ingeleid door Agnieszka Hermans-Konopka, neemt hij de kijker en luisteraar mee op een reis door de veelkleurige ruimte van de Dialogical Self.

Hubert Hermans, die door Dan McAdams werd beschreven als: “one of the most creative theorists and researchers on the scene today in personality and clinical psychology”, laat in deze productie zien hoe de waardevolle en duistere elementen in het menselijke ervaring nauw met elkaar samenhangen en elkaar kunnen bevruchten.

Prijs van de DVD is   € 45,- te verkrijgen bij Hubert Hermans, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prijs van de DVD is   € 35,- voor VvZB-leden incl. verzendkosten.

 

Leef! Zingeving, Zelfreflectie en Levenskunst

Een dialogische benadering

Joep Wijsbek

Uitgeverij Quist; ISBN-13: 978-90-77983-47-8

trefwoorden: Zingeving, zelfreflectie, levenskunst, psychologie, zelfkennis, leef!

Bewust stilstaan bij onze eigen, persoonlijke zingeving hoe het mij vergaat te midden van de vele, ingrijpende veranderingen op allerlei terreinen in onze samenleving – is een activiteit die we volgens Joep Wijsbek regelmatig moeten beoefenen. Het helpt ons in deze tijd van dynamiek en turbulentie de balans in onszelf te bewaren. Zo’n regelmatige zelfreflectie past ook in de hedendaagse filosofie van de levenskunst. Een belangrijk uitgangspunt in deze filosofie is dat mensen tegenwoordig, in de context van onze huidige postmoderne samenleving, steeds meer over de ruimte beschikken om vorm te kunnen geven aan hun eigen leven.

Lees meer: Leef! Zingeving, Zelfreflectie en Levenskunst

De Dialogische Organisatie

Bij uitgeverij Van Gorcum is  verschenen    

De Dialogische Organisatie

Joep W.L. Wijsbek

Het wordt tijd dat we na de eenzijdige nadruk op financieel-economische ratio’s van de laatste jaren weer eens stil staan bij datgene waar het ook om draait in onze organisaties: de betekenis die mensen ontlenen aan het samen ergens aan te werken in een organisatie. We komen de zingeving van een organisatie op het spoor, door ons te richten op drie kernvragen: wie zijn we, waar komen we vandaan en welke zijn onze ambities voor de toekomst? Het antwoord op deze vragen kan worden weergegeven in de vorm van een verhaal (‘Corporate Story’). Zo’n verhaal speelt – impliciet of expliciet - een essentiële rol in de strategische koersbepaling en de ontwikkeling van een organisatie. Op de achtergrond  is een andere manier van kijken naar organisaties aan de orde. Tegenover de klassieke mechanistische metafoor van de organisatie als een ‘machine’ wordt het beeld van de organisatie als een dialogisch netwerk geplaatst. Daarbij zijn de theorie van het ‘dialogisch zelf’ van de professor Hubert Hermans, en de ‘zingevingsfilosofie’ van Viktor Frankl inspiratiebronnen voor de auteur.

Lees meer: De Dialogische Organisatie

Boek Zelfonderzoek met kinderen en jongeren aangeboden aan prof. Hermans

LOUWE, J.J. & NAUTA, J.F. (RED.), ZELFONDERZOEK MET KINDEREN EN JONGEREN:
Een relationele methodiek.

Dit boek is niet leverbaar via de reguliere boekhandel, maar alleen te bestellen bij de uitgever: http://www.agiel.nl/webshop25.html

Lees meer: Boek Zelfonderzoek met kinderen en jongeren aangeboden aan prof. Hermans