Tozo aflossingsdatum uitgesteld

Zelfstandigen kunnen lenen via de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo). Dit is een van de onderdelen van het herstel- en steunpakket van de overheid om zelfstandigen te ondersteunen tijdens deze coronacrisis. Degenen die via deze Tozo lenen, hoeven vanaf juli 2021 pas af te gaan lossen. Dit zegt de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Bas van ’t Wout, in zijn brief tegen de Tweede Kamer. Eerder werd de datum 1 januari 2021 genoemd, maar deze datum gaat dus niet meer door.

Naast deze uitstel van het aflossen is ook de renteopbouw tijdelijk stopgezet. Daarnaast wordt de looptijd van de periode waarbinnen een lening die is vertrekt wordt afgelost verlengd. Deze looptijd wordt verlengd met zes maanden, dus de nieuwe looptijd is in totaal 3,5 jaar. Wanneer mensen sneller af willen lossen per 1 januari 2021, dan kan dat nog steeds.

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers is dus onderdeel van de nieuwe maatregelen van de overheid in verband, met de coronacrisis met als uitgangspunt het herstel van de arbeidsmarkt en de economie. Deze regeling kent twee voorzieningen, namelijk voor bedrijfskapitaal een lening en een aanvullende inkomensondersteuning. Deze tijdelijke regeling is geïnspireerd door de bijstand voor zelfstandigen, ook wel Bbz. De Tozo regeling zal tot 1 juli 2021 lopen. Vanaf dan zal er terugbetaald moeten worden.

Bron: Flexnieuws

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *