Minder NOW-steun ontvangen door meer bedrijven

Tijdens de derde periode van de NOW-regeling ontvangen rond de 77.000 ondernemers steun. Bij de eerste periode van de NOW-regeling waren er 139.000 aanvragen en het UWV keerde toen €7,9 miljard uit aan voorschotten. Tijdens de tweede periode waren er 63.000 aanvragen en een voorschotbedrag van €4,3 miljard. Deze cijfers blijken uit een factsheet van het UWV.

De daling van de financiële steun komt onder andere doordat bedrijven maximaal een vergoeding krijgen van 80% van de loonkosten. Tijdens de eerste en de tweede periode van de NOW was dit 90%. De NOW-regeling is ingesteld zodat bedrijven zoveel mogelijk mensen in dienst konden blijven houden. Afhankelijk van het omzetverlies krijgen bedrijven een vergoeding van een deel van hun loonkosten. Bij deze derde periode konden ondernemers steun vragen voor de loonkosten voor oktober tot en met december 2020. Deze werd verlengd door de verlenging van de lockdown.

Van de ruim 81.000 aanvragen kwam meer dan de helft vanuit ondernemers waarvan hun zaak gesloten moest worden door de lockdown. Hierbij gaat het om vooral horeca en catering en de detailhandel. Ondernemers in de horeca hebben dan ook de hoogste (verwachte) omzetverlies, maar liefst 68,5%. Dit is veel hoger dan het gemiddelde, wat 51,5% is.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *