Ondernemers wensen meer duidelijkheid over extra steun

Het kabinet beloofde meer steun voor ondernemers met de verlening van de lockdown, maar hier is nog steeds geen duidelijkheid over. Echter stelt de premier wel dat extra steun in de maak is. De ministers die hiervoor verantwoordelijk zijn werken aan een plan hiervoor. Dit doen ze samen met ondernemingsorganisaties MKB Nederland, VNO NCW en de vakbonden.

De huidige steun vanuit de overheid dekt de kosten niet, volgens de voorman van Horecabond Koninklijke Horeca Nederland. Ondernemers hebben minstens 4 miljard aan eigen geld moeten inleggen om te overleven tijdens deze coronacrisis. Er zijn wensen voor beter financiële steun en een concreet plan voor heropening. De NOW-regeling zou eigenlijk alle loonkosten moeten dekken i.p.v. een deel. Daarbij moet ook de TVL omhoog en moet dit voor meer bedrijven gaan gelden. Tevens moet er een aparte regeling komen van starters die buiten deze regeling vallen. Ook de payroll– en uitzendbranche heeft last van de coronacrisis. VNO NCW en MKB Nederland wensen daarnaast dat de voorraadvergoeding omhoog gaat voor winkeliers. Hierbij pleiten de winkeliers voor het toestaan van bestellingen afhalen.

Ook wordt er door alle partijen gewezen op het opdrogen van het eigen vermogen van ondernemers. Ook geld dat eigenlijk is bedoeld voor investeringen of pensioenen. Dit brengt de continuïteit van de bedrijven in gevaar.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *